Podne pločice

Kvaliteta je najvažnija pri odabiru podnih pločica! Namijenjene su za dugotrajnu upotrebu, stoga je izuzetno bitno da budu izdržljive i trajne, a da pritom zadrže svoj prvotni izgled.
Podne pločice

Obratite pažnju na prostor u koji postavljate pločice: podrum, balkon ili terasa zahtijevaju pločice potpuno drugačijih tehničkih karakteristika od onih koje ćete postaviti unutar svog doma. Površine izložene vlazi, hladnoći i promjenama temperature, moraju biti otporne na smrzavanje te imati vrlo mali postotak upijanja vode, kako ne bi došlo do pucanja glazure ili same pločice. Ovakve pločice su nešto skuplje od običnih, no uzmete li u obzir rizik i trošak od pucanja, razbijanja i ponovnog postavljanja, razlika u cijeni je zanemariva.

Posljednjih godina trend su pločice velikih dimenzija, koje mogu biti prekrasnog izgleda i kvalitete, no nisu namijenjene za svaki prostor. Najviše se upotrebljavaju dimenzije 30x30, 40x40, 30x60, 60x60, te je njih najjednostavnije postaviti da izgledaju lijepo u svakom prostoru. Tau Ceramica, Lasselsberger Rako i Lasselsberger Zalakeramia renomirani su europski proizvođači u našem asortimanu.

Ako niste sigurni koje podne pločice odabrati, pročitajte naših 5 savjeta koji će vam zasigurno pomoći!