Dekorativni kamen za uređenje interijera

Korisni savjeti za uređenje doma uz pomoć dekorativnog kamena!

Dekorativni kamen jedan je od najboljih i najjednostavnijih predmeta s kojima možemo dekorirati vrt ili okućnicu, ali tu nije kraj. Dekorativni kamen je sjajan proizvod za dekoriranje interijera. Daje teksturu i kompletno mijenja atmosferu prostorije u kojoj se koristi. U kombinaciji s bojama, možete urediti interijer kao vrhunski dizajneri. Ono što je najbolje jest da ste sve učinili sami i pritom uštedjeli novac.

Dekorativni kamen, dolazi u raznim oblicima, a jednostavan je i jeftin za održavanje. Uz povoljnu cijenu i lakoću održavanja pruža niz mogućnosti za dekoraciju, a jednostavniji je za korištenje od mnogih sličnih proizvoda.

Jednostavnost, kvaliteta, dugovječnost, vrijednost, raznovrsnost i jamstvo kvalitete neke su od karakteristika koje se mogu očekivati od ovog proizvoda.

Prednosti

Jedna od najvećih prednosti dekorativnog kamena sigurno je jednostavnost. Dekorativni kamen je veoma raznovrstan i jednostavan. Postoje brojne mogućnosti kako ga upotrijebiti i koji dizajn iskoristiti ili sami kreirati. Zbog svoje praktične prirode jedino za što se treba brinuti je kako ga iskoristiti i prenijeti svoju ideju iz misli u djelo. Nakon postavljanja kamena preostaje samo održavanje koje je izrazito praktično. Dekorativni kamen možete očistiti usisavačem ili mekom četkom, octom u slučaju fleka (ocat razblažiti vodom 1:4). Ne smije se upotrebljavati izbjeljivač, agresivna sredstva ili sredstva za skidanje boje. Uz pravilno postavljanje i održavanje, kamen će u potpunosti zadržati svoj prvotni izgled. Boje koje se koriste da bi se dobio krajnji izgled, umiješane su u samu smjesu, dajte mašti na volju i kombinirajte ga s bojom zidova za odlične efekte.

Postavljanje

Potrebno je prvo očistiti površinu (od nečistoća, stare boje, dotrajale žbuke i sl.) te potom impregnirati površinu. Ljepilo nanijeti na obje strane (na površinu koju lijepite i na kamen).

Upotrijebite gumeni čekić i s njim lagano lupite par puta po kamenu koji ste već stavili na zid kako bi se ljepilo podjednako rasporedilo. Kod kamena s fugama razbijte horizontalne i vertikalne linije svakih 30-40 cm, fuge ispunite s masom za fuge te pričekajte da se fuga djelomično osuši i onda je očistiti. U interijeru gdje je povećana koncentracija dima i vlage i u područjima gdje je povećana koncentracija soli i klora (more i planine), preporučujemo dodatnu zaštitu vodonepropusnom, prozračnom impregnacijom.

Ideje/ Uređenje

Veliki izbor različitih modela ostavlja razne mogućnosti kombiniranja i finalnog izgleda interijera. Na primjer, dekorativnim kamenom možete istaknuti i samo određen dio vašeg doma – zahvaljujući njegovoj eleganciji i bezvremenosti lako ga je uklopiti s drugim materijalima. Dekorativni kamen u vaš će prostor unijeti posebnu atmosferu i dati mu novi vizualni identitet.

Dobro razmislite kako želite urediti interijer i bacite se na posao. S dekorativnim kamenom zaista možete činiti čuda i učiniti da kuhinja, dnevni boravak ili bilo koji drugi dio doma izgleda profesionalno uređeno.

Slike možete vidjeti na ovom linku, a katalog možete skinuti ovdje.

(Slika1) Jedan od odličnih primjera korištenja dekorativnog kamena možemo vidjeti na ovoj slici kuhinje. Uklapanjem kvalitetnog dekorativnog kamena koji izgleda kao sirova cigla dobiva se unikatan izgleda kuhinje. Kombinacija cigle i modernih kuhinjskih aparata kuhinji daje rustikalni i sirovi izgleda koji svakako ističe kuhinju u domu i pruža zadovoljstva boravka u prostoru.

(Slika2) Korištenjem svjetlijeg dekorativnog kamena, nepravilnih oblika koji izgledom podsjeća na hrvatsko primorje možete podići uređenje spavaće sobe na višu razinu. Postavljanje dekorativnog kamena iza prostora kreveta razbija se monotonija prostora i stvara se udobna atmosfera.

(Slika3) Dekorativni kamen u imitaciji stare cigle odlično pristaje na kvalitetne kupaonske elemente. Kontrast stare cigle i moderne keramike stvara gotovo industrijski izgled. Koristite maštu i zabavite se, postoji brdo mogućnosti kada koristite dekorativni kamen za uređenje interijera. Možete koristiti kombinaciju LED rasvjete, modernih kupaonskih elemenata, starih industrijskih cijevi ventila ako želite nešto više unikatan izgled. Sve je u očima i rukama promatrača i dizajnera. U ovome slučaju dizajner ste VI, odaberite što nabolje VAMA odgovara i zabavite se s uređenjem!

Pretvorite svoje ideje u stvarnost! Ukrasite dom po svome ukusu i guštajte u ekskluzivnom dekoru prostora.