Cementni estrih

Cementni estrih
Estrih se koristi kao zadnja završna podloga prije polaganja keramike,parketa, laminata ili neke druge podne obloge.

Opis proizvoda

Cementni estrih je trajan i vodonepropusan, ako je njegovo postavljanje pravilno izvedeno. Ne smije se obrađivati na temperaturama zraka manjim od +5°C, a velike oscilacije u temperaturi te propuh povećavaju opasnost od pucanja. Vrijeme sušenja je obično 28 dana, a u slučaju debljina većih od 5cm, vrijeme potrebno za sušenje se povećava. Postoje i brzovezujuće glazure, gdje je oblaganje moguće već nakon 36 sati.
Tvrdoće cementnih estriha: 12,20,30,50 N/mm2.
Proizvođači LB Knauf, Samoborka, Rofix, Murexin i Mapei u svom programu imaju razne vrste estriha, ovisno o njihovoj namjeni.

U ovu grupu možemo uvrstiti i samonivelirajuće cementne mase, koje se koriste kod sanacije starih podova prilikom rekonstrukcije ili za dodatno fino niveliranje novonapravljenih podova, čija je ugradnja vrlo jednostavna i brza, te svara tvrdi i otporan završni "film" prije završnih radova na podovima.
Mogu biti za vanjsku ili unutarnju primjenu u stanogradnji, podrumima, terasama i garažama, te na mnogim drugim površinama. Proizvođači Murexin, LB Knauf te Rofix.