Izolacija stropova i pregradnih zidova

Izolacija u suhoj gradnji namijenjena je za toplinsku, zvučnu i protupožarnu zaštitu pregradnih zidova, spuštenih stropova i slično.

Opis proizvoda

Kao dva glavna proizvoda, koriste se kamena i staklena mineralna vuna.
Mineralna vuna jedan je od najboljih toplinskih izolatora, a u građevini istovremeno udovoljava svim zahtjevima: toplinska, zvučna i protupožarna zaštita.

Knauf Insulation u svom asortimanu ima nekoliko proizvoda namijenjena izolaciji pregradnih zidova i stropova.
Proizvodi od staklene mineralne vune
► Knauf Insulation višenamjenski filc Classic 044 - Namijenjen je za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju potkrovlja, pregradnih zidova, spuštenih stropova, ‘slijepih’ podova i drugdje, gdje izolacija nije izložena tlačnom opterećenju.

► Knauf Insulation višenamjenski filc Classic 040 - Izolacijski materijal proizveden od mineralnih staklenih vlakana namijenjen za višenamjensku primjenu - izolaciju kosih krovova i pregradnih zidova i izolaciju stropova prema negrijanim prostorima. Isporučuje se u komprimiranim rolama.

► Knauf Insulation filc za pregradne zidove TI 140 W - Namijenjen za ispunu kao toplinska, zvučna i protupožarna izolacija kod pregradnih unutarnjih zidova u sustavima s metalnim ili drvenim potkonstrukcijama, te kao ispuna kod toplinskih i dekorativnih obloga unutarnjih dijelova zida. Zbog zahtjeva suhomontažnih sustava isporučuje se u širini od 625 mm.

► Knauf Insulation ploča za pregradne zidove TP 115 - Namijenjena je prvenstveno za ispunu kao toplinska, zvučna i protupožarna izolacija kod pregradnih unutarnjih zidova u sustavima s metalnim ili drvenim potkonstrukcijama, te kao ispuna kod toplinskih i dekorativnih obloga unutarnjih dijelova zida. Zbog zahtjeva suhomontažnih sustava isporučuje se u širini od 625 mm.

► Knauf Insulation filc za kose krovove TI 135 U (Unifit 035) - Izolacijski materijal proizveden od mineralnih staklenih vlakana namijenjen za izolaciju kosih krovova između rogova. Isporučuje se u komprimiranim rolama.


Proizvodi od kamene mineralne vune
► Knauf Insulation ploča za pregradne zidove TW - Namijenjene su za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju kod montažnih pregradnih zidova kod kojih su postavljeni zahtjevi u pogledu vatrootpornosti od
F-30 A do F-90 A, a zbog velikog otpora uzdužnom strujanju r > 5 kNs/m2 i vlaknaste strukture sastavni su element sustava za zvučnu izolaciju.

► Knauf Insulation višenamjenska ploča DP 3 - Namijenjene su za toplinsku, zvučnu i protupožarnu zaštitu potkrovlja, pregradnih zidova, spuštenih stropova, slijepih podova i dr., gdje izolacija nije izložena tlačnom opterećenju.

Za istu namjenu, u ponudi imamo još i proizvode Rockwool te Isover.