Velux krovni prozori sa središnjim i dvostrukim ovjesom

Opis proizvoda

VELUX krovni prozor sa središnjim ovjesom
Izuzetno praktični iz više razloga: prozračivanje bez otvaranja prozora, ručka smještena na vrhu kako biste imali dovoljno prostora za otvaranje i zatvaranje, ušteda prostora te čišćenje bez muke jer se krilo prozora rotira za 180°.

VELUX krovni prozor s dvostrukim ovjesom
Karakterizira ga više svjetlosti u prostoriji, neometan pogled te maksimalna fleksibilnost: ručka za otvaranje na vrhu prozora (središnji ovjes) ili praktična ručka na dnu (gornji ovjes).

Kako odabrati svoj idealan prozor?
Prije kupnje obavezno odgovorite na ova 4 jednostavna pitanja:

1. Kakav unutarnji materijal želim?
- Poliuretan (GPU) - Prozor koji nije potrebno održavati, s jezgrom od termički obrađenog drveta koja je obložena slojem vodootpornog bijelog poliuretana.
- Laminirano drvo (GPL) - Krovni prozor izrađen od laminiranog nordijskog bora zaštićen je bezbojim lakom koji štiti drvo od prljavštine i vlage.
- Bijelo lakirano drvo (GPL) - Krovni prozor izrađen od laminiranog nordijskog bora bojan je bijelim lakom koji štiti drvo od prljavštine i vlage.

​2. Vanjski pokrovni dijelovi prozora
standardno se isporučuju s vanjskim pokrovnim dijelovima izrađenim od aluminija bojanog u antracit sivu nijansu (RAL Classic 7043), ali na vaš zahtjev, moguće je naručiti pokrovne dijelove od bakra ili titan- cinka, ili bojane u ostale tonove RAL skale boja.

3. Vrsta stakla
- Standardno staklo Safety Plus s vanjskim kaljenim i unutarnjim laminiranim staklom pruža sigurnost od mogućih lomova i raznih nezgoda.
- Energy Star - za bolju uštedu energije preporuča se upotreba troslojnog stakla koje posjeduje odlične toplinske karakteristike.
- Silent Star pruža zvučnu izolaciju i zaštitu od zvuka udara kišnih kapi u staklo.

4. Dimenzije krovnih prozora
Kako bismo osigurali dobar pogled kroz prozor zadržavajući dovoljno slobodnog prostora ispod prozora, visina i smještaj krovnog prozora moraju biti u skladu s nagibom krova.
Kao pravilo vrijedi: "Što je manji nagib krova, krovni prozor treba biti duži." VELUX preporuča da se gornji rub prozora ugrađuje na visinu od približno 200 cm od poda.